Lynk & Co Cyan Racing claimt WTCR-overwinning en punten voorsprong in Hongarije

2021 WTCR Hungary Cyan Rcing

Santiago Urrutia won de hoofdrace van het FIA World Touring Car Cup-weekend op de Hungaroring toen Yann Ehrlacher een podiumplaats behaalde en daarmee de punten voorsprong opeiste voor Lynk & Co Cyan Racing.

De Uruguayaanse coureur Santiago Urrutia startte de tweede race vanaf de eerste rij en hield de leiding van lichten tot vlag, nu tweede overall – slechts twee punten van Yann Ehrlacher.

“Ik ben super blij om te winnen, vooral om het hier te doen waar ik mijn eerste podium in 2012 behaalde! Een grote dank aan Cyan Racing voor het harde werk het hele weekend. Het is nog een lange weg te gaan in het kampioenschap en we moeten blijven pushen”, zei Santiago Urrutia.

Yann Ehrlacher maakte een indrukwekkende zet in de laatste ronde van de eerste race om een ​​podiumplaats te claimen en scoorde genoeg punten in het weekend met de vierde plaats in de tweede race om de leiding in het kampioenschap te claimen.

“We hebben dit weekend goede punten gescoord en ik ben blij om een ​​podiumplaats te claimen. Ik ben tevreden met de prestaties die we dit weekend hadden en het gevoel dat we in de auto hadden. Nu moeten we goede punten blijven najagen in de nieuwe races van de kalender”, zei Yann Ehrlacher.

Thed Björk reed een consistent weekend in Hongarije met vijfde in de eerste race en zevende in de tweede.

“We hebben dit weekend een aantal goede punten gescoord, ondanks twee nogal rommelige races voor mij. Maar ik ben erg blij voor mijn teamgenoot Santi die de laatste race won. Nu kijk ik erg uit naar de races op Most waar ik’ heb in het verleden geracet”, zei Thed Björk.

Yvan Muller was ondertussen betrokken bij een ongeval bij de start van de eerste race waarbij Mikel Azcona de viervoudige wereldkampioen in een spin duwde. De Fransman herstelde zich in de tweede race om als zesde te finishen.

“Helaas eindigde ik als 15e in de eerste race omdat iemand me in bocht 1 duwde. Ik had een goede start in de tweede race om als zesde te eindigen van de achtste op de grid. Ik kan niet blij zijn met dit weekend, maar we scoorden toch wat punten”, aldus Yvan Muller.

Teams Cyan Racing Lynk & Co (Ehrlacher/Muller) en Cyan Performance (Urrutia/Björk) staan ​​na de Hongaarse ronde op de eerste en tweede plaats in het teamskampioenschap met respectievelijk 181 en 174 punten.

De volgende WTCR-ronde vindt plaats in Most in Tsjechië op 8-10 oktober.

Standings – Drivers
1 Yann Ehrlacher 103 points
2 Santiago Urrutia 101 (-2)
3 Jean-Karl Vernay 87 (-16)
4 Gilles Magnus 84 (-19)
5 Frédéric Vérvisch 82 (-21)
6 Yvan Muller 78 (-25)
7 Thed Björk 73 (-30)

Standings – Teams
1 Cyan Racing Lynk & Co 181
2 Cyan Performance Lynk & Co 174 (-7)
3 Comtoyou Audi 166 (-15)
4 Münnich Motorsport ALL-INKL.com 139 (-42)
5 Engstler Hyundai 132 (-49)

2021 FIA World Touring Car Cup calendar
03-05 June – Nürburgring Nordschleife – Germany
26-27 June – Estoril – Portugal
10-11 July – Motorland Aragon – Spain
21-22 August – Hungaroring – Hungary
09-10 October – Autodrom Most – Czech Republic
16-17 October – Circuit Pau-Arnos – France
06-07 November – Adria International Raceway – Italy
27-28 November – Sochi Autodrom – Russia