Lynk & Co Cyan Racing kiest veiligheid en start niet in WTCR Race of Italy

2022 FIA World Touring Car Cup Lynk & Co Cyan Racing preview

Lynk & Co Cyan Racing kan met zijn vijf auto’s niet deelnemen aan de FIA ​​World Touring Car Cup, Race of Italy vanwege de veiligheid van de banden vanwege het huidige gewichtsniveau.

De coureurs van het team ondervonden tijdens de training in Vallelunga bandenstoringen terwijl ze binnen de aanbevolen werkperiode van de officiële bandenleverancier reden – inclusief een crash met meer dan 220 km/u voor Yvan Muller in bocht 2.

Lynk & Co Cyan Racing wil actie omtrent WTCR-banden

De Lynk & Co 03 TCR van Cyan Racing is verreweg de zwaarste auto van het WTCR, zo rijdt momenteel 80 kilo zwaarder dan de Hyundai Elantra N TCR van puntenleider Mikel Azcona.

Dit betekent dat de bandenproblemen de Lynk & Co-auto’s eerder, vaker en ernstiger treffen in vergelijking met de andere auto’s.

2022 FIA World Touring Car Cup Lynk & Co Cyan Racing

Voorafgaand aan de kwalificatie riep het team op tot acties van de WTCR-belanghebbenden.

Sindsdien is er geen oplossing gevonden door de belanghebbenden van het WTCR, waardoor Lynk & Co Cyan Racing niet kan deelnemen aan de Vallelunga-races.

“Onze beslissing is genomen omdat ik niet geloof dat we een volledige afstand op een veilige manier kunnen afleggen”, zegt Fredrik Wahlén, teammanager van Cyan Racing.

“We hebben alle WTCR-belanghebbenden geïnformeerd dat de gecombineerde gewichts- en bandensituatie een onmogelijke vergelijking maakt. Het is niet de beslissing die we wilden nemen, maar een geschikte oplossing voor dit probleem is sinds het begin van het Vallelunga-weekend niet gevonden tot nu.”

Behalve de veiligheidsproblemen met de banden tijdens de oefensessies van de FIA ​​World Touring Car Cup voorafgaand aan de kwalificatie in Vallelunga, Italië, was de situatie niet nieuw. Afgelopen mei tijdens de ronde op de Nürburgring kwam de situatie ook al voor. Die rac werd zelfs geannuleerd vanwege bezorgdheid over de veiligheid van de banden.