Lynk & Co Cyan Racing pakt podium in bewogen Pau-Ville WTCR-opener

2022 WTCR Race of France Pau Lynk & Co Cyan Racing

Het Lynk & Co Cyan Racing-kwintet opende het podiumaccount van 2022, een veelbewogen FIA World Touring Car Cup-opener in de smalle straten van Pau-Ville in Frankrijk.

De Uruguayaanse coureur Santiago Urrutia behaalde de tweede plaats in Race 2 en leidde een Lynk & Co Cyan Racing dubbel podium terwijl Ma Qing Hua indruk bleef maken tijdens zijn debuut voor het team met de derde plaats.

Het duo deelt momenteel de vierde plaats in het rijdersklassement als best geplaatste Lynk & Co Cyan Racing-coureurs.

2022 WTCR Race of France Pau Lynk & Co Cyan Racing

“Ik ben erg blij om het seizoen te beginnen met een podium, een grote dank aan het team, ze hebben me vandaag een geweldige auto gegeven en hebben heel hard gewerkt. We hebben in totaal goede punten gescoord en ik kan niet wachten op de volgende race”, zei Santiago Urrutia.

“Een heel goede start van het seizoen en we hebben heel hard gewerkt om dit te bereiken. Dit is mijn eerste race met Lynk & Co Cyan Racing en om op het podium te staan ​​voelt fantastisch. het team,” zei Ma Qing Hua.

Yvan Muller maakte optimaal gebruik van zijn sterke startpositie in de eerste race en eindigde als derde, momenteel zesde in het algemeen klassement – een enkel punt achter zijn Lynk & Co-collega’s.

“Ik ben erg blij om het seizoen te beginnen met een podium, vooral in Pau-Ville, wat echt een uitdaging is. De tweede race was oké en we hebben consistente punten gescoord, wat het belangrijkste is”, zei Yvan Muller.

2022 WTCR Race of France Pau Lynk & Co Cyan Racing

Regerend kampioen Yann Ehrlacher beleefde een gemengd weekend, waarin hij zich in de eerste race van de zesde naar de vierde plaats baande, terwijl hij in de tweede race noodgedwongen de pits in moest vanwege een lekke band en zakte naar de vijftiende plaats.

“Het was echt leuk om de tribunes vol toeschouwers te zien, vooral hier bij mijn thuisrace. Ik had een coole eerste race, ik had een goede start en kon plaatsen winnen. De tweede race was er een om snel te vergeten met de lekke band op een podiumplaats. We komen terug, dat is zeker”, zei Yann Ehrlacher.

Thed Björk had een zwaar weekend en moest zich terugtrekken uit de eerste race vanwege schade opgelopen tijdens zijn crash in de kwalificatie. De tweede race zag de Zweed terugkaatsen en eindigde als negende vanaf de 12e op de grid.

“Het is me gelukt om wat punten te redden van een zwaar weekend. Ik wil het team enorm bedanken dat mijn auto na de crash van gisteren weer in elkaar heeft gezet. En ik ben erg blij om Yvan, Santi en Ma op het podium te zien, wat zorgt voor een sterke weekend algemeen voor het team”, zei Thed Björk.

Cyan Performance Lynk & Co (Urrutia/Björk/Qing Hua) staat als derde in het teamklassement en Cyan Racing Lynk & Co (Muller/Ehrlacher) als vierde.

De volgende is Duitsland en de legendarische Nürburgring Nordschleife op 26-28 mei.

WTCR Race of France

Results
Race 1
Race 2

2022 FIA World Touring Car Cup calendar
May 7/8 – France – Circuit de Pau-Ville
May 26/28 – Germany – Nürburgring Nordschleife
June 11/12 – Hungary – Hungaroring
June 25/26 – Spain – MotorLand Aragón
July 2/3 – Portugal – Circuito do Vila Real
July 23/24 – Italy – Vallelunga
August 6/7 – France – Anneau du Rhin
October 8/9 – South Korea – Inje Speedium
November 5/6 – China – Ningbo International Speedpark
November 18/20 – Macau – Macau