Lynk & Co Cyan Racing wil actie omtrent WTCR-banden

2022 FIA World Touring Car Cup Lynk & Co Cyan Racing

Lynk & Co Cyan Racing ondervond verdere veiligheidsproblemen met de banden tijdens de oefensessies van de FIA ​​World Touring Car Cup voorafgaand aan de kwalificatie in Vallelunga in Italië, net als tijdens de ronde op de Nürburgring in mei, die werd geannuleerd vanwege bezorgdheid over de veiligheid van de banden.

De Lynk & Co-auto’s van Cyan Racing ondervonden bandendelaminaties tijdens de eerste test- en oefensessie in Vallelunga, waaronder een lekke band linksvoor voor Yvan Muller bij 225 km/u, wat resulteerde in een crash in bocht 2.

De Lynk & Co 03 TCR van Cyan Racing is verreweg de zwaarste auto van het WTCR-veld, met 80 kilo meer dan de Hyundai Elantra N TCR van puntenleider Mikel Azcona.

De huidige beoordeling van Cyan Racing is dat de gewichtsniveaus en de meegeleverde banden het team onmogelijk maken om op een veilige manier een volledige raceafstand af te leggen.

Cyan Racing heeft besloten om op zaterdagmiddag deel te nemen aan de kwalificatie na het uitvoeren van kwalificatiesimulaties tijdens de laatste oefensessie, en kwam tot de conclusie dat kortere afstanden mogelijk zijn.

Cyan Racing roept de belanghebbenden van het FIA WTCR echter op om onmiddellijke en noodzakelijke maatregelen te nemen, zodat het team en zijn coureurs op een veilige manier kunnen deelnemen aan de WTCR-races in Vallelunga.

Het team zal een definitieve beslissing nemen over het al dan niet deelnemen aan de twee races op zondag, in afwachting van verdere actie van de belanghebbenden van het kampioenschap.