Mikel Azcona en Jordi Gené hopen dat Spanje zal regeren in WTCR met steun van CUPRA

2021 WTCR CUPRA-Leon-Competicion

CUPRA is het nieuwste automerk geworden dat zijn ondersteunde coureurs voor de 2021 WTCR – FIA World Touring Car Cup onthult, waarmee wordt bevestigd dat Mikel Azcona en Jordi Gené het komende seizoen in de door Goodyear ondersteunde CUPRA Leon Competición zullen rijden.

De opwindende aankondiging van vandaag van CUPRA volgt op Audi Sport Customer Racing, Honda Racing, Hyundai Motorsport Customer Racing en Lynk & Co, via Cyan Racing, waarin hun respectievelijke ondersteunde coureurs voor WTCR 2021 worden onthuld.

Azcona, 24, is een van de hoogst gewaardeerde jonge talenten van de sport met twee WTCR-overwinningen op zijn naam. Gené, die na aanzienlijk succes in eenzitters overging op toerwagenracen, was drievoudig winnaar in het FIA World Touring Car Championship en behaalde in 2015 ook drie triomfen in de TCR International Series. De 50-jarige niet alleen brengt een aanzienlijke snelheid in het WTCR-klantenraceprogramma van CUPRA, hij is ook zeer ervaren.

Beiden zullen hun WTCR-inspanningen combineren met campagnes in PURE ETCR, het volledig elektrische toerwagenkampioenschap van Eurosport Events, dezelfde promotor achter WTCR. In PURE ETCR, waar Goodyear-banden ook door alle coureurs worden gebruikt, zullen Azcona en Gené de strijd aangaan in de CUPRA e-Racer.

Het Hongaarse topteam Zengő Motorsport, dat Azcona hielp bij het scoren van de eerste WTCR-overwinning voor de CUPRA Leon Competición op MotorLand Aragón afgelopen november, zal toezicht houden op de WTCR-inzendingen van Azcona en Gené, plus twee andere coureurs die de komende weken worden aangekondigd.

Happy Azcona plant een wereldtitelgevecht
“Ik ben erg blij om nog een seizoen te blijven racen met CUPRA in het WTCR”, zei Azcona, die naast Evgenii Leonov ook in TCR Europe zal strijden als onderdeel van de Russische Volcano Motorsport-line-up. “Na twee jaar op het hoogste niveau van toerwagenraces met overwinningen, is mijn doel dit jaar om te vechten voor de wereldtitel. Ik ben ervan overtuigd dat racen naast zo’n ervaren coureur als Jordi de beste formule is om competitief te zijn en de beste prestaties te halen uit de CUPRA Leon Competición, een model dat perfect geschikt is voor deze serie. ”

Het tempo van CUPRA Leon Competición prikkelt Gené
Gené, wiens ervaring in toerwagenracen meer dan 25 jaar beslaat, zei: “Ik ben erg opgewonden om weer te racen met CUPRA en naast een coureur die zo bekwaam is als Mikel. Ik ben betrokken geweest bij de ontwikkeling van de CUPRA Leon Competición, dus ik weet waartoe dit model in staat is. Het wordt een spannend seizoen. “

Xavier Gavory, WTCR-directeur, Eurosport Events, zei: “In Mikel Azcona en Jordi Gené verwelkomt het 2021 WTCR-grid nog twee uitzonderlijke talenten, en we zijn natuurlijk erg blij dat CUPRA zijn WTCR-deelname voortzet. Mikel reed voor Zengő Motorsport en kon het potentieel van de CUPRA Leon Competición demonstreren toen hij de eerste WTCR-overwinning van de auto claimde in zijn vierde raceweekend. Met Jordi, die zoveel ervaring heeft, die hem ondersteunt, bevindt Mikel zich in een zeer sterke positie om de tweede koning van het WTCR te worden van 25 jaar of jonger. “

Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development and Operations van CUPRA, zei: “Bij CUPRA zijn we ervan overtuigd dat jeugd en ervaring de perfecte combinatie zijn om onze doelen te bereiken. Jordi Gené heeft een schat aan kennis in de wereld van toerwagenraces, en Mikel maakt deel uit van de volgende generatie jong talent dat de drijvende kracht achter de transformatie wil zijn. In 2021 zal CUPRA aanwezig zijn in 70 geplande races voor dit seizoen in wereld-, continentale en nationale TCR-series en kampioenschappen. Ondertussen zetten we onze elektrificatiestrategie voort met onze deelname aan Extreme E en PURE ETCR, waar Jordi en Mikel ook samen zullen strijden. “

Zoltán Zengő, teambaas bij Zengő Motorsport, zei: “We zijn erg blij om met CUPRA Racing te blijven werken en de vooruitgang die we in 2020 begonnen voort te zetten. Het is een heel goed gevoel dat een tweede CUPRA-fabrieksrijder in Jordi Gené ons team komt versterken. om samen met Mikel Azcona te racen. Hij heeft zeer goede ervaring en is erg snel en we denken dat hij het team en Mikel ook veel zal kunnen helpen. We willen de WTCR-titels voor coureurs en teams winnen en we zullen er als Zengő Motorsport alles aan doen om dit succes te behalen. In de komende weken zullen we de details bekendmaken van de twee andere Zengő-coureurs voor 2021. “

WTCR − FIA World Touring Car Cup 2021 calendar
Rounds 1 and 2: WTCR Race of Germany, Nürburgring Nordschleife: June 3-5
Rounds 3 and 4: WTCR Race of Portugal, Vila Real: June 26-27
Rounds 5 and 6: WTCR Race of Spain, MotorLand Aragón: July 10-11
Rounds 7 and 8: WTCR Race of Italy, Adria International Raceway: July 31-August 1
Rounds 9 and 10: WTCR Race of Hungary, Hungaroring: August 21-22
Rounds 11 and 12: WTCR Race of South Korea, Inje Speedium: October 16-17
Rounds 13 and 14: WTCR Race of China, Ningo International Speedpark: November 6-7
Rounds 15 and 16: WTCR Race of Macau, Circuito da Guia: November 19-21