Oli Webb voegt zich bij Romeo Ferraris voor PURE ETCR-seizoen

2021 PURE ETCR Romeo Ferraris Oli Webb

Romeo Ferraris heeft sportwagenster Oli Webb getekend als vierde lid van hun PURE ETCR-line-up voor het seizoen 2021.

De 30-jarige Brit zal met de Alfa Romeo Giulia ETCR by Romeo Ferraris racen in ‘s werelds eerste volledig elektrische toerwagenserie met meerdere merken, die van 18-20 juni begint op het thuiscircuit van het team in Vallelunga.

Webb testte de Giulia ETCR van Romeo Ferraris voor het eerst in Vallelunga in mei, evalueerde de auto met verschillende vermogensniveaus en verklaarde dat hij onder de indruk was van de ervaring

De voormalige single-seater ster won races in de Britse Formule Renault en F3, maar behaalde zijn grootste successen in sportwagens; het veiligstellen van de 2014 European Le Mans Series-kroon en een Le Mans LMP2-podium voordat hij het volgende jaar de 24 uur van Dubai won.

Hij heeft zeven keer deelgenomen aan de 24 uur van Le Mans en behaalde vorig jaar een paar top vijf finishes tijdens zijn elektrische racedebuut in de Jaguar i-Pace eTrophy in Berlijn.

De teamgenoten van Webb bij Romeo Ferraris zijn de Monegask Stefano Coletti, de Italiaan Luca Filippi en de Braziliaan Rodrigo Baptista.

Oli Webb zei: “Ik ben enorm opgewonden om me bij PURE ETCR aan te sluiten bij Romeo Ferraris. Het is een nieuwe onderneming voor mij; mijn eerste keer racen met toerwagens en ook mijn eerste keer in een elektrische serie fulltime. Ik kan niet wachten op de uitdaging en met beperkte tests voor de boeg, ben ik verheugd om mijn kennis van de auto verder te ontwikkelen en nauw met het team samen te werken voor een aantal geweldige resultaten in 2021.”

Michela Cerruti, Romeo Ferraris Operations Manager, zei: “We zijn erg blij om Oliver bij het team te verwelkomen en onze line-up voor PURE ETCR 2021 compleet te maken. We hebben al goed samengewerkt bij de Vallelunga-tests in mei, waar Oliver zijn bijdrage heeft geleverd ervaring met een zeer positieve benadering. Dankzij hem, Stefano, Luca en Rodrigo, zullen we een spraakmakend team hebben dat ons in staat zal stellen de nieuwe uitdaging van elektrisch racen aan te gaan”.