PURE ETCR maakt vanaf 2022 upgrade naar FIA eTouring Car World Cup

2021 Pure ETCR

Eurosport Events is verheugd aan te kondigen dat de PURE ETCR-serie is gekozen door de wereldwijde autosportorganisatie, de Fédération Internationale de l ’Automobile (FIA), om de allereerste wereldbeker voor elektrische toerwagens vanaf 2022 te worden.

Na een aanbesteding is er een langetermijnovereenkomst getekend tussen Eurosport Events en de FIA ​​met een brede verbintenis om de gloednieuwe FIA ​​eTouring Car World Cup op het hoogste niveau van internationale competitie te promoten.

Het debuutseizoen van PURE ETCR gaat van start in juni 2021 met een kalender van vijf ronden met vier evenementen in Europa en één in Azië. Zijn evolutie naar de FIA ​​eTouring Car World Cup voor 2022 zal zijn positie als de leidende internationale reeks elektrische toerwagens verder versterken en zal ook wereldtitels toekennen aan coureurs en fabrikanten.

Promotor Eurosport Events en de FIA ​​delen een gezamenlijke visie om een ​​wereldwijd platform te bieden voor fabrikanten om raceversies van hun nieuwste elektrische productievoertuigen te demonstreren in een intense competitieve omgeving op het circuit.

Eurosport Events heeft een lange en legendarische geschiedenis in het promoten van motorsport op wereldniveau. Het promootte het FIA World Touring Car Championship van 2005-17 en, sinds 2018, de opvolger ervan, de WTCR – FIA World Touring Car Cup – waarvan het contract onlangs met de FIA ​​werd verlengd tot eind 2025.

Gedurende deze tijd heeft het consequent de wereldwijde zichtbaarheid van elite-toerwagenraces verbeterd, terwijl het de levering van boeiende inhoud op en naast de baan in een veranderende samenleving heeft ontwikkeld en een nieuwe generatie toerwagenfans in staat heeft gesteld zich meer verbonden te voelen met opwindende van-deur-tot- door racen dan ooit tevoren.

PURE ETCR, gecreëerd door Eurosport Events rond het technische ETCR-concept van WSC, plaatst de krachtigste toerwagens ooit tegen elkaar in een reeks intense on-track Battles als onderdeel van een spannende knock-outwedstrijd op een mix van klassieke racecircuits en urban street. circuits.

Met ‘s werelds eerste innovaties op het gebied van circuitracen, zoals de gigantische startpoort en het ventilatorvriendelijke Energy Station, evenals een toezegging om de promotie van elektromobiliteit te bevorderen en het gebruik van luchtvracht uit te bannen, heeft PURE ETCR al vele manieren geïdentificeerd om een spectaculaire show combineren met een cruciale boodschap op het gebied van duurzaamheid.

Bevestigd voor seizoen één van PURE ETCR zijn Hyundai Motorsport met de Veloster N ETCR, CUPRA Racing met de e-Racer en de Alfa Romeo Giulia ETCR van Romeo Ferraris.

François Ribeiro, hoofd van Eurosport Events, de PURE ETCR-promotor, zei: “We zijn verheugd om de bevestiging te ontvangen van de FIA ​​dat de serie vanaf 2022 de FIA ​​eTouring Car World Cup wordt. De auto-industrie evolueert snel naar elektrificatie en dat doen we ook. ongelooflijk hard werken in samenwerking met WSC om ‘s werelds eerste volledig elektrische toerwagenserie te bouwen waarin racen en innovatie centraal staan, en autofabrikanten een platform bieden om hun elektrische productievoertuigen te demonstreren in intense authentieke veldslagen waar toerwagenfans dol op zijn . De erkenning van de FIA ​​benadrukt de sleutelrol die het bestuursorgaan vervult bij het streven naar een hoger niveau van elektromobiliteit. De sportieve expertise van de FIA, samen met de knowhow van Eurosport Events in het promoten van internationale motorsporteigenschappen, zullen van deze toekomstige FIA ​​eTouring Car World Cup een sterk platform maken waarop autofabrikanten hun technologie en producten kunnen promoten. “

Alan Gow, voorzitter van de FIA ​​Touring Car Commission zei: “Het is met groot genoegen om te zien dat de FIA-familie van toerwagencompetities verder wordt uitgebreid met de toevoeging van de FIA ​​eTouring Car World Cup. Het is het ideale scenario voor door de FIA ​​goedgekeurde toerwagens om de traditionele WTCR met verbrandingsmotor te laten samengaan met een nieuwe, volledig elektrische wedstrijddiscipline die gebruik maakt van een innovatief formaat. Dit is een belangrijke stap voor alle betrokken partijen en ik kijk met veel enthousiasme vooruit om deze nieuwe competitie vorm te zien krijgen. “

Marcello Lotti, WSC Group President, zei: “We zijn natuurlijk erg trots om te zien dat al het werk dat we de afgelopen drie jaar aan het ETCR-project hebben gedaan, vruchten begint af te werpen, zoals we hadden gehoopt, en de interesse van fabrikanten samen wekt. met anticipatie op verdere groei. De beslissing van de FIA ​​om de status van eTouring Car World Cup toe te kennen aan PURE ETCR, op basis van de technische voorschriften van ETCR, is voor ons de kers op de taart en verstevigt de effectieve samenwerking tussen de FIA ​​en WSC die in 2018 begon met de keuze voor de technische voorschriften van TCR voor de lancering van de WTCR – FIA Touring Car World Cup. “