Vooruitblik op de WTCR − FIA World Touring Car Cup 2021 race in Spanje op MotorLand Aragón

2021 WTCR -Nestor-Girolami-

De race om de WTCR − FIA World Touring Car Cup 2021 te winnen gaat volgende week (9-11 juli) naar de hitte van MotorLand Aragón in Spanje, na actievolle counters in Duitsland en Portugal die vier verschillende winnaars en een grote portie drama opleverden .

Na vier ronden is Jean-Karl Vernay de Goodyear #FollowTheLeader voor Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team. Maar minder dan 10 punten scheiden de Franse aas van de Argentijnse Esteban Guerrieri (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport) op de zesde plaats, dat is het typisch wijd open karakter van WTCR. Ook in de top-zes mix zijn Attila Tassi, Yvan Muller, Santiago Urrutia en Tiago Monteiro.

De door Honda aangedreven Tassi trekt met veel vertrouwen vanuit zijn geboorteland Hongarije naar Spanje nadat hij vorige maand zijn doorbraak in de WTCR-zege op Circuito do Estoril behaalde. De jonge ALL-INKL.DE Münnich Motorsport werd de op een na jongste winnaar van het WTCR in de leeftijd van 22 jaar en 13 dagen nadat hij voorop liep toen thuisheld-teamgenoot Monteiro werd afgeremd door een technisch probleem.

Met een tweede plaats in Duitsland en Portugal is Muller, de viervoudig FIA World Touring Car-kampioen, stevig in de strijd voor Cyan Racing Lynk & Co. De Franse legende staat qua punten gelijk aan de Uruguayaan Urrutia, die zijn eerste WTCR won. overwinning op MotorLand Aragón afgelopen november.

Het was inderdaad tijdens de seizoensbepalende WTCR-race van Aragon op 15 november 2020, toen Yann Ehrlacher de koning van WTCR werd na een enorm indrukwekkende campagne. Ehrlacher, uit Frankrijk, keert dit seizoen terug op het circuit nadat hij vorige maand Race 1 won bij WTCR Race of Portugal en op 4 juli 25 werd.

Ehrlacher behoort tot de 22 toerwagentoppers, waaronder categorie-experts en jonge talenten die snelheden van 260 km/u bereiken in TCR-auto’s met turbocompressor van Audi, CUPRA, Honda, Hyundai en Lynk & Co, die het 5,345 kilometer lange MotorLand Aragón-circuit betreden voor races vijf van de zes van 2021.

MotorLand Aragón, een nieuwe toevoeging aan de WTCR-selectie in 2020, had de unieke eer om in hetzelfde jaar twee WTCR-evenementen te organiseren, waarbij WTCR Race of Aragón werd toegevoegd als seizoensfinale na vertragingen bij het gereedmaken van de geplande locatie als gevolg van de pandemie.

Hoewel beide bezoeken aan MotorLand Aragón in 2020 achter gesloten deuren plaatsvonden, is er een beperkt aantal van 6400 tickets te koop voor het evenement van dit jaar na goedkeuring door de lokale veiligheidsraad. Het maakt deel uit van de gefaseerde terugkeer van toeschouwers naar internationale sportevenementen in Span en zal in overeenstemming zijn met een uitgebreid protocol dat is ontwikkeld om rekening te houden met de kenmerken en faciliteiten van het circuit om de veiligheid en gezondheid van alle aanwezigen te waarborgen.

Naast het genieten van de twee races die deel uitmaken van de Spaanse WTCR-rondes, zullen fans worden getrakteerd op het unieke spektakel dat PURE ETCR is, de geheel nieuwe, volledig elektrische toerwagenserie van Eurosport Events, dezelfde promotor achter WTCR.

De Spaanse topcoureur Mikel Azcona, die met CUPRA power zal strijden in WTCR en ook in PURE ETCR, geniet van de kans om voor zijn thuisfans te strijden. “Het is heel goed om te weten dat mijn fans kunnen komen, want ik heb veel berichten van hen ontvangen op sociale media die erbij willen zijn”, zei hij. “Als je rijdt en je hebt al die steun van de tribunes met de vlaggen en alles, dan word je nog gemotiveerder en heb je het gevoel dat je een beetje sneller gaat om een ​​goed resultaat neer te zetten om samen met de fans van te genieten. Je wilt een groot spektakel maken om de fans een paar goede momenten te bezorgen.”

Azcona won de tweede WTCR-race op MotorLand Aragón in een CUPRA Leon Competición voor Zengő Motorsport. Hij zal in het Hongaarse team worden vergezeld door landgenoot Jordi Gené, die dit seizoen voor het eerst in vijf jaar weer op internationaal niveau racet en vol ervaring en prestatie zit. Net als Azcona en Jean-Karl Vernay zal Gené dubbele tijd rijden op MotorLand Aragón wanneer hij deelneemt aan PURE ETCR’s Race of SP-evenement, dat begint op vrijdag 9 juli en de facturering deelt met WTCR op zaterdag en zondag, zij het op een kortere baan lay-out.

TIMETABLE
Saturday July 10:
Free Practice 1: 09h45-10h30
Free Practice 2: 12h45-13h15
Qualifying Q1: 16h30-16h50
Qualifying Q2: 
16h55-17h05
Qualifying Q3: 
17h10-17h25

Sunday July 11:
Race 1: 11h15 (10 laps, 53.306 kilometres)
Race 2: 
13h15 (12 laps, 63.996 kilometres)
All timings are local (CET), provisional and subject to change