Wereldpremière van de nieuwe Audi RS 3 LMS

Audi RS 3 LMS (2021)

Audi Sport Customer Racing zet zijn modellenoffensief voort. De tweede generatie van de Audi RS 3 LMS treedt in de voetsporen van een van de succesvolle toerwagens van het merk.

Op veel gebieden verbeterd, beleefde het nieuwe model voor wereldwijde TCR-races zijn virtuele première op Audi Sport in Neuburg an der Donau op 5 februari.

Audi RS 3 LMS (2021)

“We onderstrepen het belang van autosport voor onze producten voor op de weg en presenteren een racewagen die nog in vermomming is voordat het speerpunt van het overeenkomstige productiemodel op de markt komt”, zegt Julius Seebach, Managing Director Audi Sport GmbH en verantwoordelijk voor Audi Motorsport. . “De Audi RS 3 LMS is een duidelijk engagement voor klantracen en staat voor records in ons programma. We willen de opmerkelijke reeks successen van de eerste generatie voortzetten met het nieuwe model. ” Geen enkele andere racewagen voor klanten met de vier ringen is zo vaak in één generatie geproduceerd als de eerste generatie RS 3 LMS, waarvan 180 exemplaren zijn gebouwd. De compacte raceauto presteert niet alleen commercieel, maar ook sportief: in slechts vier jaar tijd behaalde de instap-toerwagen 764 podiumplaatsen in 1051 races wereldwijd, waaronder 279 overwinningen. 16 titels in coureurskampioenschappen en 38 kampioensuccessen in andere categorieën ronden het record af, waaronder de titel van TCR Model of the Year 2018.

Audi RS 3 LMS

“De ontwikkelingsdoelen voor ons nieuwste model waren gericht op de klanten”, zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport Customer Racing. “Of het nu gaat om looptijden of instellingsopties, veiligheid of ergonomie: we willen de teams een auto bieden die nog meer een raceauto is dan voorheen.” De Audi RS 3 LMS van de tweede generatie presenteert zich met nieuwe ontwikkelingen op alle gebieden die twee doelen dienen: het op productie gebaseerde instapmodel een nog betere raceauto maken en de voordelen voor de klant op alle vlakken optimaliseren. Desondanks blijft het model betaalbaar in aanschaf en onderhoud, biedt het een nog hoger veiligheidsniveau en levert het volop rijplezier met tot 250 kW (340 pk).