WTCR Race of China locatie bekend: Bingo het is Ningbo!

2021 WTCR

De WTCR – FIA World Touring Car Cup zal van 6 tot 7 november een bezoek brengen aan het Ningbo International Speedpark, waar de racebaan die gemaakt is voor grootse evenementen zich voorbereidt om voor de derde keer de WTCR Race of China te organiseren.

Het volgt op de ondertekening van een overeenkomst tussen locatie-eigenaar MiTime Group en WTCR-promotor Eurosport Events.

De baan van 4.010 kilometer, ingehuldigd in 2017, heeft consequent actievolle entertainment opgeleverd, aanvankelijk van het FIA World Touring Car Championship voordat het WTCR in 2018 van start ging.

Tijdens twee bezoeken van het WTCR hebben drie coureurs races gewonnen, terwijl acht anderen het podium hebben bezocht, waaronder de Chinese topcoureur Ma Qinghua, die in Race 1 in 2019 tweede werd.

Er was dat jaar nog meer reden voor een thuisfeest toen Yvan Muller een dubbele overwinning pakte voor Cyan Racing Lynk & Co.

Xavier Gavory, WTCR-directeur, Eurosport Events, zei: “Het vooruitzicht dat het WTCR terugkeert naar het Ningbo International Speedpark is erg spannend en betekent dat de kalender voor het seizoen 2021 nu compleet is. Het ontwerp van de baan bevordert geweldig racen, de faciliteiten zijn van een hoog niveau en we kunnen rekenen op de sterke steun van onze partner MiTime Group om een ​​eersteklas evenement neer te zetten. “

Weng Xiaodong, President van MiTime Group, zei: “Het is een mijlpaal dat MiTime Group, dat zich sinds 2005 bezighoudt met motorsport, zou kunnen samenwerken met Eurosport Events om de terugkeer van het FIA WTCR-evenement naar China mogelijk te maken. We hebben er alle vertrouwen in om er het beste WTCR-evenement in de geschiedenis van te maken. En aangezien Chengdu Tianfu International Speedpark, een FIA klasse 2-circuit en een tweede MiTime-circuit in China, in de eerste helft van volgend jaar in gebruik zal worden genomen, kijken we ook uit naar de mogelijkheid om de FIA ​​WTCR-coureurs en -teams te ontmoeten in Chengdu in de toekomst. “

De WTCR Race of China is gepland als ronde 13 en 14 van de 2021 WTCR – FIA World Touring Car Cup tussen de races op Inje Speedium in Zuid-Korea en Macau. De drie gebeurtenissen zijn afhankelijk van het versoepelen van beperkingen die van invloed zijn op het wereldwijde reizen en vrachtverkeer. Als ze echter groen licht krijgen, betekent dit dat de WTCR terugkeert naar een regio die synoniem staat aan FIA World Touring Car Racing.

Ningbo International Speedpark in 100 woorden
Gelegen in Chunxiao in de snelgroeiende kustontwikkeling Beilun nabij Ningbo – een belangrijke haven- en industriestad met meer dan zeven miljoen inwoners – in de provincie Zhejiang, opende het circuit op tijd voor de WTCC Race of China in oktober 2017, na meer dan bouwjaar voor een bedrag van 950 miljoen CNY (122 miljoen euro). Hij draait tegen de klok in, is tussen de 12 en 18 meter breed en heeft 22 bochten. Esteban Guerrieri en Néstor Girolami deelden de overwinningen in 2017, voordat Thed Björk in 2018 een overwinning pakte ter gelegenheid van de komst van WTCR.

WTCR – Kalender FIA World Touring Car Cup 2021
Ronde 1 en 2: WTCR Race of Germany, Nürburgring Nordschleife: 3-5 juni
Ronde 3 en 4: WTCR Race of Portugal, Vila Real: 26-27 juni
Ronde 5 en 6: WTCR Race of Spain, MotorLand Aragón: 10-11 juli
Rondes 7 en 8: WTCR Race of Italy, Adria International Raceway: 31 juli – 1 augustus
Rondes 9 en 10: WTCR Race of Hungary, Hungaroring: 21-22 augustus
Ronde 11 en 12: WTCR Race of South Korea, Inje Speedium: 16-17 oktober
Rondes 13 en 14: WTCR Race of China, Ningbo International Speedpark: 6-7 november
Rondes 15 en 16: WTCR Race of Macau, Circuito da Guia: 19-21 november