WTCR Race of Portugal schakelt over naar Estoril voor 2021

2021 FIA WTCR Circuito do Estoril

WTCR Race of Portugal, het geplande tweede evenement van het WTCR – FIA World Touring Car Cup-seizoen 2021, zal op de ongewijzigde datum van 26-27 juni overschakelen van Vila Real naar Circuito do Estoril.

Estoril, een locatie met een rijke geschiedenis en met een bijpassende circuitindeling, is de nieuwe thuisbasis van het Portugese WTCR-weekend voor 2021 als reactie op overheidsbeperkingen met betrekking tot massale bijeenkomsten op afzonderlijke locaties die tot augustus van kracht zullen blijven.

Deze beperkingen, het resultaat van de COVID-19-pandemie, hebben het organiseren van de WTCR Race of Portugal op het beroemde stratencircuit van Vila Real – waar het aantal toeschouwers niet kan worden gecontroleerd vanwege de compacte stedelijke omgeving van het circuit – niet mogelijk gemaakt in 2021.

Eurosport Events, de WTCR-promotor, is echter verheugd een nieuwe driejarige overeenkomst aan te kondigen voor Vila Real om vanaf 2022 de WTCR Race of Portugal te organiseren.

Om de hinder voor WTCR-belanghebbenden, waaronder teams, leveranciers en omroepen, tot een minimum te beperken, blijft de oorspronkelijke datum van de WTCR Race of Portugal, 26-27 juni, ongewijzigd.

Bestaand Estoril-partnerschap verlengd
Eurosport Events is een hecht en succesvol partnerschap aangegaan met het managementteam van Circuito do Estoril. De locatie, die ongeveer 35 kilometer van de Portugese hoofdstad Lissabon ligt, is de gastheer van de 12 Hours of Estoril, een ronde van het FIM Endurance World Championship voor motorfietsen, die Eurosport Events ook promoot.

Toen duidelijk werd dat de WTCR Race of Portugal dit seizoen niet in Vila Real kon worden gehouden, werd snel een akkoord bereikt tussen Eurosport Events en Circuito do Estoril. De verandering van locatie werd vervolgens goedgekeurd door de FIA, het bestuursorgaan van de wereldautosport, en FPAK, de Portugese ASN en betekent dat Estoril in drie weken tijd twee raceweekenden organiseert die worden gepromoot door Eurosport Events, met de 12 Hours of Estoril gepland op 16 juli. -17.

François Ribeiro, hoofd van Eurosport Events, zei: “De prioriteit was altijd om de WTCR Race of Portugal op de kalender van 2021 te behouden. Hoewel het erg jammer is dat we Vila Real’s warme welkom voor een tweede seizoen niet zullen genieten vanwege de COVID-19 pandemie, kunnen we in Circuito do Estoril rekenen op een uitstekende faciliteit met een reputatie voor geweldige races en een geweldig team van mensen. om mee samen te werken, net als in Vila Real. We bedanken de FIA ​​en FPAK voor het accommoderen van de verandering van locatie op dezelfde datum en we sturen alle goede wensen naar de mensen van Vila Real, die we graag volgend seizoen weer ontmoeten wanneer we onze nieuwe driejarige overeenkomst starten dankzij de aanhoudend enthousiasme en steun van burgemeester Santos. “

António Lima, President van Motor Clube do Estoril, zei: “Voor Motor Clube do Estoril is het met grote voldoening dat we een WTCR-ronde ontvangen op het circuit van Estoril. Toen we gesprekken begonnen met Eurosport Events, waren we in staat om onze kalender aan te passen aan deze prestigieuze race. Wij geloven dat de lay-out van het mythische Estoril Circuit, de verbazingwekkende regio Cascais en de organisatorische capaciteit van de Motor Clube do Estoril de garantie zijn dat dit een gedenkwaardig evenement zal worden. Ik wil FPAK en Estoril Circuit bedanken voor de steun bij het uitvoeren van dit evenement en Eurosport Events voor hun vertrouwen en de garantie geven dat het Estoril Circuit altijd beschikbaar zal zijn om hen te ontvangen. Ik maak van deze gelegenheid gebruik om het Vila Real Circuit te feliciteren met de nieuwe driejarige overeenkomst om WTCR Race of Portugal vanaf 2022 te organiseren. Aan de hele WTCR-familie, welkom op het Estoril Circuit, geniet van deze regio en veel plezier! “

Rui Santos, burgemeester van Vila Real, zei: “Helaas zal Vila Real voor het tweede opeenvolgende jaar niet in staat zijn om WTCR te verwelkomen en de status van nationale hoofdstad van de motorsport te genieten. Het is bijzonder triest voor ons omdat we 90 jaar vieren sinds de eerste races plaatsvonden in Vila Real, in 1931. Maar we moeten pragmatisch zijn en beseffen dat wat ons circuit uniek maakt, de nabijheid van het publiek is, gratis toegang. , gezelligheid en milieu, wat niet verenigbaar is met de wereldwijde gezondheidscrisis die we doormaken. Desondanks zijn we erg blij dat we met Eurosport Events de terugkeer van WTCR hebben afgesproken voor de komende drie jaar, te beginnen in 2022. We zullen dit partnerschap pas formaliseren na de gemeenteraadsverkiezingen, gepland voor september, om niet te bepalen wie die wint. verkiezingen, maar het is een grote voldoening om te beseffen dat Vila Real zich in zo een paar jaar tijd heeft gevestigd in de motorsport en heeft laten zien dat het een begeerlijk en opwindend circuit is. We wensen in ieder geval dat de 2021 WTCR Race of Portugal, in Estoril, een groot succes wordt. “

Vijf feiten over Estoril
1: Circuit werd geopend in 1972 en organiseerde zijn eerste Grand Prix van de Formule 1 in 1984, waarbij Ayrton Senna daar het volgende seizoen zijn eerste overwinning in de Formule 1 claimde.
2: Met een lengte van 4.182 kilometer heeft de baan 13 bochten en een rechte start / finish van 986,5 meter lang.
3: Estoril is geen onbekende in het FIA World Touring Car-racen, waar het in 2008 de WTCC Race of Portugal was. Thuisheld Tiago Monteiro was een enorm populaire winnaar in de tweede van twee races.
4: Behalve dat het een gevestigde autosportlocatie is, zijn er MotoGP- en EWC-races gehouden op Circuito do Estoril, waarbij de EWC terugkeert in 2020.
5: De etappes van Rally de Portugal, een ronde van het FIA World Rally Championship, zijn in het verleden verreden in Estoril.

WTCR – Kalender FIA World Touring Car Cup 2021
Ronde 1 en 2: WTCR Race of Germany, Nürburgring Nordschleife: 3-5 juni
Ronde 3 en 4: WTCR Race of Portugal, Circuito do Estoril: 26-27 juni
Ronde 5 en 6: WTCR Race of Spain, MotorLand Aragón: 10-11 juli
Rondes 7 en 8: WTCR Race of Italy, Adria International Raceway: 31 juli – 1 augustus
Rondes 9 en 10: WTCR Race of Hungary, Hungaroring: 21-22 augustus
Ronde 11 en 12: WTCR Race of South Korea, Inje Speedium: 16-17 oktober
Rondes 13 en 14: WTCR Race of China, Ningbo International Speedpark: 6-7 november
Rondes 15 en 16: WTCR Race of Macau, Circuito da Guia: 19-21 november