WTCR voegt 3 nieuwe locaties toe aan kalender in strijd om titel 2021

2021 WTCR

De WTCR − FIA World Touring Car Cup staat voor een ander soort avontuur met drie nieuwe locaties toegevoegd aan de 2021-kalender om ervoor te zorgen dat het volledige schema van 16 races over acht evenementen behouden blijft.

Autodrom Most in Tsjechië, Circuit Pau-Arnos** in Frankrijk en Sochi Autodrom in Rusland zullen een spannende onbekende creëren voor de WTCR-coureurs en -teams met alle drie de locaties die nieuw zijn in de serie. Naast de inaugurele WTCR-races in Tsjechië, Frankrijk en Rusland, is de nieuwe datum van de eerste WTCR-race van Italië op de Adria International Raceway bevestigd, van 5 tot 7 november.

WTCR’s Azië terugkeer in de wacht, maar afwezigheid is tijdelijk
Ondanks alle inspanningen die worden geleverd, is de verhoopte Azië-poot van het WTCR helaas voor een tweede seizoen opgeschort. Dit is te wijten aan de aanhoudende onzekerheid over de evolutie van de COVID-19-pandemie en de daaruit voortvloeiende reisbeperkingen.

Centraal in de beperkingen staat de strikte quarantaine-eis om Zuid-Korea, China en Macau binnen te komen – de drie gebieden die oorspronkelijk gepland waren om het WTCR-seizoensafsluitende trio van evenementen in oktober en november te organiseren. Met een door elk land opgelegde quarantaineperiode van minimaal 14 dagen, zou dat ertoe hebben geleid dat de WTCR-coureurs, teams, officials en alle anderen die binnen de serie werken meer dan twee maanden van huis zouden zijn, een volstrekt onhaalbare optie.

Als onderdeel van zijn toewijding aan duurzaamheid en als houder van de FIA’s Three Star Environmental Accreditation, vertrouwt Eurosport Events op zeevracht voor zijn internationale races. Om Zuid-Korea echter op tijd te bereiken voor het geplande WTCR-evenement in het Inje Speedium van 16-17 oktober, zou het containerschip met de WTCR-auto’s, reserveonderdelen, uitrusting en infrastructuur voor eind augustus Europa moeten verlaten. Zonder duidelijkheid over wanneer de quarantainevereiste wordt opgeheven of of er verdere beperkingen worden opgelegd, is, zij het met grote tegenzin, besloten om de evenementen in Azië niet op de kalender voor 2021 op te nemen.

WTCR-seizoen vol actie begint naast Hongarije
De zes WTCR-races die tot nu toe in 2021 zijn gehouden, zijn gewonnen door zes verschillende coureurs, waarbij vier van de vijf klantracemerken die deelnemen aan WTCR racewinnaars aandrijven. Van de 22 all-season racers zijn er negen 25 jaar of jonger, zes hebben FIA-wereldtitels gewonnen, terwijl Jessica Bäckman de eerste vrouwelijke coureur werd die meedeed en punten scoorde in de serie, een prestatie die de FIA ​​Women in Motorsport-ambassadeur behaalde tijdens WTCR Race van Duitsland op de Nürburgring Nordschleife in juni.

Beginnend met WTCR Race of Hungary van 21-22 augustus, wanneer fans terug zullen zijn op de tribunes op de Hungaroring na de versoepeling van de beperkingen in het land, ligt de focus nu op het voltooien van het seizoen 2021 met een kalender die alleen voor Europa is, terwijl de inspanningen worden verdubbeld. om in 2022 terug te keren naar Azië.

rançois Ribeiro, hoofd van Eurosport Events, zei: “Het vervangen van de Azië-evenementen op de kalender van 2021 was geen gemakkelijke beslissing en zeker niet iets wat we wilden doen, maar het was de enige optie die op tafel lag om onze belanghebbenden te beschermen en ons de best mogelijke kans om de geplande 16 races af te leveren en te verlengen wat al weer een episch titelgevecht blijkt te zijn. We hebben elke mogelijkheid onderzocht om de Azië-evenementen te houden, maar moesten accepteren dat het uitstellen van onze terugkeer naar Azië voor nog een seizoen de enige manier was om te handelen, omdat we eenvoudigweg niet het risico konden nemen om vracht de halve wereld rond te sturen zonder garantie dat het zal gebeuren. mogelijk zijn om door te gaan met de gebeurtenissen in Azië. Hoewel ze teleurgesteld zijn, waarderen en steunen de promotors van deze evenementen de beslissing ten volle, net als onze wereldwijde omroepen, en we danken hen allemaal voor hun begrip en voortdurende samenwerking. We hebben geen tijd verspild met het starten van contractbesprekingen met elk evenement, aangezien het onze absolute prioriteit is om in 2022 terug te keren naar Azië. We moeten ook de hulp erkennen van de FIA ​​en alle betrokken evenementpromotoren en ASN’s. ”

Alan Gow, voorzitter van de FIA ​​Touring Car Commission, zei: “In deze ongekende tijden zijn kalenderwijzigingen iets waar we op zijn voorbereid. Gezien het veranderlijke karakter van de pandemie was het essentieel om de kalender zo snel mogelijk veilig te stellen. Eurosport Events heeft daarom een ​​sterk evenementenprogramma opgesteld om het seizoen af ​​te ronden en tegelijkertijd drie landen en hun ASN’s de kans te geven om voor het eerst het WTCR te organiseren. De kalendertoevoegingen zijn locaties die nieuw zijn voor toerwagenraces op wereldniveau, met elk hun eigen unieke kenmerken. Dit geeft de coureurs en hun teams een nieuwe uitdaging en geeft de fans iets extra’s om naar uit te kijken. We zijn klaar voor een boeiend tweede deel van het seizoen.”

Verder en hoger voor WTCR in 2021
Door te racen op Autodrom Most kan Eurosport Events zijn samenwerking vernieuwen met een locatie waar de titelbeslisser van de FIA ​​European Touring Car Cup 2017 plaatsvond en het WTCR voor het eerst naar een land brengen met een sterke motorsportaanhang. Met een lengte van 4.212 kilometer ligt Most ongeveer 70 kilometer ten noorden van de Tsjechische hoofdstad Praag en binnen handbereik van de Duitse steden Dresden en Leipzig. Most maakt zich momenteel op om volgende week de FIA ​​European Truck Racing Cup te organiseren, terwijl het WTCR-evenement een spannend dubbel-headerweekend zal vormen met het FIM Endurance World Championship voor motorfietsen. De EWC wordt gepromoot door Eurosport Events en Autodrom Most zal de eer hebben om de inaugurele 8 Hours of Most te organiseren, de nieuwe seizoensfinale van het EWC 2021.

default

Het WTCR wordt de eerste FIA-serie die Circuit Pau-Arnos** bezoekt, dat onlangs een reeks belangrijke upgrades heeft ondergaan. Het circuit, dat 20 kilometer ten westen van de stad Pau in het zuidwesten van Frankrijk ligt, is 3.030 kilometer lang en zal in hetzelfde weekend ook het toneel zijn van Race FR voor PURE ETCR, de volledig elektrische toerwagenreeks van Eurosport Events. Het WTCR moet nog een race houden in Frankrijk, maar het land heeft aanzienlijk succes gevierd in de serie dankzij de huidige koning van WTCR Yann Ehrlacher, plus landgenoten en mede-racewinnaars Nathanaël Berthon, Yvan Muller en Jean-Karl Vernay.

Sochi Autodrom, gelegen rond het Olympisch Park van Sochi waar de Olympische Winterspelen van 2014 plaatsvonden, is een permanent circuit van 5,848 kilometer waar in 2014 de eerste Russische Formule 1 Grand Prix plaatsvond. Het werk van architect Hermann Tilke, Sochi Autodrom, was gastheer van de TCR International Series in het verleden en zal WTCR-racen voor het eerst naar Rusland brengen als de setting voor de seizoensbeslisser van 2021 eind november. De huidige WTCR-racers Jordi Gené, Attila Tassi en Jean-Karl Vernay hebben allemaal in Sochi geracet, waarbij Gené in 2015 de eerste van twee TCR International-tellers won.

Datum van november voor verplaatste WTCR Race of Italy
De WTCR Race of Italy zou lopen van 31 juli tot 1 augustus, maar werd uitgesteld om de noodzakelijke aanpassingswerkzaamheden na de uitbreiding van het circuit te kunnen voltooien. De nieuwe datum van 6-7 november is afhankelijk van de afgifte van het vereiste FIA ​​Grade 3 homologatiecertificaat.

Bijgewerkte WTCR − FIA World Touring Car Cup 2021 kalender
Rondes 1 en 2: WTCR Race of Germany, Nürburgring Nordschleife: 3-5 juni
Rondes 3 en 4: WTCR Race of Portugal, Circuito do Estoril: 26-27 juni
Rondes 5 en 6: WTCR Race of Spain, MotorLand Aragón: 10-11 juli
Rondes 7 en 8: WTCR Race of Hungary, Hungaroring: 21-22 augustus
Rondes 9 en 10: WTCR Race of Czech Republic, Autodrom Most: 9-10 oktober
Rondes 11 en 12: WTCR Race of France, Circuit Pau-Arnos: 16-17 oktober Rondes 13 en 14: WTCR Race of Italy, Adria International Raceway: 6-7 november
Rondes 15 en 16: WTCR Race of Russia, Sochi Autodrom***: 27-28 november

**Onder voorbehoud van afgifte van FIA Grade 3 homologatiecertificaat; ***Onder voorbehoud van goedkeuring door de overheid