Yann Ehrlacher vergroot leiding WTCR kampioenschap 2021 met podium in Tsjechië

2021 FI WTCR Lynk Co Yann Ehrlacher

Lynk & Co Cyan Racing-coureur Yann Ehrlacher heeft zijn voorsprong in punten in de FIA ​​World Touring Car Cup uitgebreid na een podiumplaats op Autodrom Most in Tsjechië.

“We hebben twee goede races gehad met een sterk tempo dat veel belooft voor de komende races. Ik kijk er echt naar uit om volgend weekend in mijn thuisland Frankrijk te racen. We leiden het klassement na vijf raceweekenden en we gaan door met pushen.” zei Yann Ehrlacher.

Yvan Muller reed twee solide races om als vierde te eindigen in de eerste en als zesde in de tweede, die een rode vlag kreeg en herstart na een incident in de eerste bocht.

“We hadden het hele weekend een sterk tempo, maar dit circuit is erg moeilijk om in te halen. We hebben echter vitale punten veiliggesteld en dat is het belangrijkste”, zei Yvan Muller.

Teamgenoten Thed Björk en Santiago Urrutia hadden een zwaar weekend. Thed Björk behaalde een sterke vijfde plaats in de eerste race, maar moest in de tweede race de pits herstellen om de schade te herstellen.

“Ik had een goede eerste race waarin we samen een sterk resultaat voor het team behaalden. De tweede race was chaotisch en ik raakte in de knoop. Nu ga ik gewoon resetten en herladen voor het volgende weekend”, zei Thed Björk.

Santiago Urrutia eindigde als 14e in de eerste race, maar moest zich terugtrekken uit de tweede race nadat hij werd geraakt in de chaos in de eerste bocht.

“Ik ben erg blij dat dit weekend voorbij is, het kostte ons alles om achteraan op de grid te beginnen in beide races. Ik kreeg wat punten in de eerste race, maar werd geraakt in de tweede en zat vast in het grind. Ik moet werken met mijn ingenieur en kijken of we het probleem dat we hadden tijdens de kwalificatie kunnen oplossen. Ik ben blij voor het team dat goede punten heeft gescoord en nu ligt de focus komend weekend op Pau-Arnos”, zei Santiago Urrutia.

Cyan Racing Lynk & Co (Ehrlacher/Muller) heeft de voorsprong in het teamkampioenschap uitgebreid en staat nu aan kop van Honda-team Münnich Motorsport met 26 punten.

Er is geen rust voor het team, want de volgende WTCR-race vindt komend weekend plaats in Pau-Arnos in Frankrijk, op 16-17 oktober.

Results – FIA WTCR Race of Czech Republic
Race 1
Race 2

Standings – Drivers
1 Yann Ehrlacher 135 points
2 Esteban Guerrieri 115 (-20)
3 Mikel Azcona 109 (-26)
4 Santiago Urrutia 105 (-30)
5 Jean-Karl Vernay 102 (-33)
6 Yvan Muller 101 (-34)

11 Thed Björk 86 (-49)

Standings – Teams
1 Cyan Racing Lynk & Co 236 points
2 Münnich Motorsport ALL-INKL.com 210 (-26)
3 Cyan Performance Lynk & Co 191 (-45)
4 Comtoyou Audi 183 (-53)
5 BRC Hyundai 160 (-76)

2021 FIA World Touring Car Cup calendar
03-05 June – Nürburgring Nordschleife – Germany
26-27 June – Estoril – Portugal
10-11 July – Motorland Aragon – Spain
21-22 August – Hungaroring – Hungary
08-10 October – Most – Czech Republic
16-17 October – Pau – France
05-07 November – Adria – Italy
27-28 November – Sochi – Russia