Zwaarste circuit ter wereld begint dit weekend WTCR-seizoen 2021

2021 WTCR Nurburgring

Het FIA World Touring Car Cup-seizoen 2021 begint dit weekend op het zwaarste circuit ter wereld – de 25 km lange Nürburgring Nordschleife.

Lynk & Co Cyan Racing coureurs Yann Ehrlacher, Yvan Muller, Thed Björk en Santiago Urrutia krijgen te maken met harde tegenstand achter het stuur van hun Lynk & Co 03 TCR-raceauto’s:

“Het WTCR 2021 is langer en zwaarder dan vorig jaar en we kunnen als regerend kampioen geenszins ontspannen, integendeel”, zegt Christian Dahl, eigenaar en oprichter van Cyan Racing.

2021 WTRC Lynk & Co Cyan Racing

“We hebben vorig jaar onze doelen bereikt met een historische dubbele titel en we hebben onze doelen voor dit jaar niet verlaagd. We moeten dit jaar echter op ons best presteren in elke afzonderlijke training, kwalificatie en racehitte.”

Yann Ehrlacher is de regerend kampioen na een fantastisch 2020-seizoen met het team en gaat naar Duitsland met een duidelijke herinnering aan de race van vorig jaar, toen hij de hoofdrace in stijl won.

“Ik kan niet wachten om het seizoen te beginnen en de Nordschleife op te gaan om een ​​kwalificatieronde precies op het randje te rijden. Ik voel geen druk als titelverdediger. De titel van vorig jaar is van mij en nu wil ik er gewoon nog een Ik heb echt goede herinneringen aan Duitsland vorig jaar, met een van de beste overwinningen uit mijn carrière en we moeten dit seizoen net zo sterk beginnen”, zei Yann Ehrlacher.

De Uruguayaanse coureur Santiago Urrutia had vorig jaar het beste seizoenseinde van de Lynk & Co Cyan Racing-coureurs, door de laatste race te winnen en op het podium te staan ​​in vier van de laatste zes races.

“De omstandigheden voor mij zijn dit jaar veel beter. Ik heb een goed voorseizoen gehad met testen in vergelijking met vorig jaar, wat voor mij erg last-minute was. We weten dat we sterk zijn op de Nürburgring, maar we weten Ik hoef niet te stressen, want het kampioenschap duurt langer dan vorig jaar. Ik ben er helemaal klaar voor om te beginnen”, zei Santiago Urrutia.

Viervoudig wereldkampioen Yvan Muller eindigde vorig jaar als vice-kampioen en begint dit jaar aan een recordbrekend 16e wereldtoerwagenseizoen.

“Ik heb het al vaak gezegd, maar ik race alleen om te winnen. De concurrentie zal dit jaar weer zwaar zijn, maar ons pakket is net zo sterk als altijd. Ik ben blij dat het seizoen eindelijk hier is, zodat we de actie op het goede spoor spreekt voor zich”, aldus Yvan Muller.

Thed Björk begint dit jaar aan zijn tiende opeenvolgende seizoen bij Cyan Racing en de wereldkampioen van 2017 start het seizoen graag op de angstaanjagende Nordschleife.

“Voor mij persoonlijk is de Nürburgring Nordschleife de best mogelijke plek om het seizoen te beginnen. Ontspannen rijden op de rand van het zwaarste circuit ter wereld is het beste gevoel dat je kunt hebben. En ik weet dat het een veelgebruikt cliché is, maar het veld is dit jaar echt sterker dan ooit en dat gebruik ik als brandstof om me voor te bereiden”, aldus Thed Björk.

De WTCR Race of Germany 2021, die wordt gehouden tijdens het iconische 24-uursraceweekend van de Nürburgring, begint donderdag met de vrije training, gevolgd door de kwalificatie op vrijdag en twee opeenvolgende races op zaterdag.

Schedule
Times in CEST

Thursday – June 3rd
14:30 – FP1 – 40 min
19:00 – FP2 – 40 min

Friday – June 4th
14:05 – Qualifying – 40 min

Saturday – June 5th
09:00 – Race 1 – 3 laps
10:20 – Race 2 – 3 laps

2021 FIA World Touring Car Cup calendar
03-05 June – Nürburgring Nordschleife – Germany
26-27 June – Estoril – Portugal
10-11 July – Motorland Aragon – Spain
31 July-1 August – Adria – Italy
21-22 August – Hungaroring – Hungary
16-17 October – Inje Speedium – South Korea
06-07 November – Ningbo – China
19-21 November – Circuito de Guia – Macau